8 דברים שלמדתי הלילה

האנשים שמלקטים את פירורי ההפרטה | נדמה לי שאני הולך לעשות מזה מדור קבוע

1 שירות בתי הסוהר שוכר סוסים. אני לא יודע למה הוא שוכר סוסים, לאיזו מטרה, בכמה סוסים מדובר, ולכמה זמן, אבל הוא שוכר אותם. 100 אלף שקל לכמות סוסים בלתי ידועה לפרק זמן בלתי ידועה. מי יודע, אולי זה לרכיבה רומנטית.


2 אבל סוסים זה לחלשים. במשטרת ישראל הולכים ישר להארד קור. שם החליטו להזמין מאוניברסיטת בר אילן מחקר על בינה מלאכותית. למה? בשביל "לפתח מערכת אינטליגנטית לביצוע חקירות". הממ. אני לא בטוח שכדאי לי להמשיך ולהרחיב בסוגיה הזו.

3 לפני כמה חודשים טובים הוקמה ועדה בראשות אורי יוגב, מנהל רשות החברות הממשלתיות, שאמורה להביא איזו בשורה בסיפור הלא נגמר של "רפורמה בחברת חשמל". כן, עוד ועדה, ועוד רפורמה. הגדילה הוועדה ועשתה ושכרה את שירותיו של עמוס לסקר, לשעבר מנכ"ל חברת החשמל. בעת שהיה מנכ"ל, ניסה לסקר לקדם בעצמו כמה רפורמות בחברה, ונכשל כישלון חרוץ (אני עוד זוכר את הדיון בכנסת שבו הוא הציג לח"כים מצגת אומללה עם תמונות של דלת המשרד הנעולה שלו אחרי שהוועד של חברת החשמל החליט להראות לו מי הבוס). הכישלון החרוץ הזה לא הפריע לממשלה לשכור את שירותיו כיועץ.
ההתקשרות הראשונה עם לסקר נעשתה בספטמבר האחרון, בעלות של 50 אלף שקל. כעבור שלושה חודשים מישהו הבין שם שוועדת יוגב הולכת להימשך עוד איזה כמה זמן - אחרי הכל, מי באמת חושב שאפשר תיק תק לסגור רפורמה בחברת החשמל - ולכן המדינה האריכה את ההתקשרות שלה עם לסקר, תמורת עוד 50 אלף שקל.
והנה, ראה איזה פלא, בתחילת פברואר הוגשה בקשה נוספת להתקשרות עם לסקר. הפעם, זו כבר לא בקשה לתקופה קצרצרה, אלא לתקופה של שנה שלמה (עד סוף 2014). והעלות, בהתאם - 200 אלף שקל. הנימוקים? "היקף העבודה הצפוי כעת הוא 100 שעות חודשיות, לחודשים ינואר ופברואר בלבד. אולם לדברי גורמים במשרד צפוי שעבודת הוועדה תימשך עוד כשלושה חודשים לפחות". בסופו של דבר ועדת המכרזים במשרד האוצר לא התרשמה מהנימוקים ומהניסיון הבלתי יסולא בפז של לסקר, ואישרה התקשרות בהיקף של 120 אלף שקל. משהו בי אומר לי שגם ההתקשרות הזו תעודכן מחדש בקרוב.

4 ואם כבר מדברים על ועדת יוגב לרפורמה בחברת החשמל, הרי שזו סיבה לקחת עוד יועץ. והפעם, יועץ תקשורת. עוד יועץ תקשורת.
למה? משום שהוועדה הזו מרכזת המון המון אינטרסים, כלכליים ופוליטיים, מכל הכיוונים. כל הגופים מתכוננים לקרב. ועד העובדים, יצרני החשמל הפרטיים, יו ניים איט. כל הגופים האלה גם מתחמשים ביח"צנים ולוביסטים בשביל לקדם את המטרות שלהם.
אז למה לתת להם לחגוג לבד?. משרד האנרגיה בעצמו מבקש לקחת יועץ תקשורת חיצוני לוועדת אורי יוגב, בשביל "להגיע תקשורתית בצורה גורפת" לכמות גדולה ככל הניתן של אזרחים ועל מנת להתנהל בצורה הטובה ביותר בזירה התקשורתית, נוכח רגישות הנושא ומורכבותו". העלות: 50 אלף שקל, לעבודה של כמה חודשים.
למי שתוהה, למשרד האנרגיה והמים יש מחלקת דוברות פנימית שלמה, שאיכשהו הצליחה לתת שירותי הסברה לוועדת צמח (ועדה ציבורית חשובה לא פחות שדנה בנושא ייצוא הגז לפני שנה ומשהו). אבל לא, משרד האנרגיה והמים צריך להתקשט בעוד יועץ חיצוני, כזה שיש לו גם רשימת לקוחות פרטיים נאה. גם חיצוני וגם פרטי. בתכל'ס, זו לא הפעם הראשונה שהמשרד תר אחר יועצים חיצוניים.

5 משרד ראש הממשלה עומד להפיק, באמצעות עמותת Israel Business Council, תחרות סטודנטים בארה"ב בנושא מציאת תחליפים לנפט. כל הסיפור הזה הולך לעלות 170 אלף דולר (הפרס לזוכה במקום הראשון יהיה 25 אלף דולר, למקום השני 10,000 דולר ולמקום השלישי 5,000 דולר), והקונסוליה בניו יורק תיקח חלק בארגון. הכוונה היא שהתחרות בארה"ב תהיה הסנונית הראשונה, ולאחר מכן יאורגנו תחרויות נוספות כאלה במדינות נוספות. המטרה היא לא למצוא תחליף לנפט, אלא "להשפיע בשטח, קרי על דעת הקהל, ולא ברמת המדינה. התחרות תאפשר ליצור השפעה משולבת, הן הסטודנטים שהם הדור הבא של המנהיגים והן על התעשיינים והרגולטורים", כפי שהסביר זאת בפני ועדת המכרזים אייל רוזנר, מנהל התוכנית הלאומית לפיתוח תחליפי נפט במשרד ראש הממשלה.

6 המשרד לאזרחים ותיקים מארגן הופעות של אמנים ותיקים (כאלה שעברו את גיל 50), לאזרחים הוותיקים במסגרת פרויקט תחת שם הקוד "מיזם שמחה" בשביל "להביא ליציאתם מהבית של אזרחים ותיקים ועידודם להשתתף בפעילות תרבותית חברתית". השלב הנוכחי של הפרויקט הזה, שעומד להקיף 112 רשויות מקומיות, צפוי לעלות 2.1 מיליון שקל.
ודאי תשאלו איזה אומנים?
בבקשה, רשימה חלקית לגמרי: ישראל גוריון יופיע באבן יהודה תמורת 9,440 שקל. אבי טולדנו יופיע באזור תמורת 21.5 אלף שקל (הוועדה תהתה מדוע התעריף של טולדנו התייקר לעומת לפני שנתיים, ובסופו של דבר הצליחו להוציא ממנו הנחה של 1,500 שקל). ענת בר נוי, דורון מזר וורדינה כהן העלו את המופע "מספרים ושרים אהבה" באילת תמורת 25 אלף שקל. דורי בן זאב, רוביק רוזנטל ואיליה מגלניק העלו באלקנה את המופע "אין עליך אחותי" תמורת 25 אלף שקל. פרדי ברק, אהרון פררה ורוחמה רז כבשו את אפרתה במופע "שרים בהצדעה" תמורת 25 אלף שקל. חני נמיאס, עירית ענבי ושוקי בן עמי העלו באשקלון את המופע "דוס צ'יקיטיטאס" תמורת 25 אלף שקל. האשקלונים קיבלו גם את טוביה צפיר, ישראל גוריון וולדימיר רידר במופע בעל השם המעודד "במצב הנוכחי" למורת 25 אלף שקל. ננסי ברנדיס, אלינה אביטל ואודי דייס הפילו את תושבי מועצת בני שמעון במופע "שרים ביחד, ולחוד" תמורת 23,600 שקל. עוזי פוקס וגבי שושן הדרימו לדימונה ל"מופע שנות ה-70" תמורת 25 אלף שקל. שולה חן, ישראל גוריון ויענקל'ה בן סירא האחד והיחיד הפציעו בזכרון יעקב במופע "אותי זה מצחיק" תמורת 25 אלף שקל. מתי סרי תקתק את מזכרת בתיה וכוכב יאיר עבור 13.5 אלף שקל לכל הופעה. צמד רעים הצפינו לעכו תמורת 16.5 אלף שקל. ואיך אפשר בלי - יגאל בשן הופיע בבאר טוביה, תמורת 25 אלף שקל.
זו באמת רשימה חלקית מאוד. הרשימה המלאה נמצאת כאן.
מה שכן, ועדת המכרזים ציינה כי "ראוי להוסיף הופעות המהוות הרכב של מספר אומנים קטנים על פני אומן אחד גדול" ולכן פסלה הופעת של מרגלית צנעני, שימי תבורי ואביהו מדינה. כל אחד מהם היה אמור לתת שתי הופעות, ולקחת תמורתן 50 אלף שקל ביחד. זה כבר לא יקרה.

7 ואם כבר בשמחה וזמרה עסקינן, הרי שמוטי גלעדי זכה במכרז של הכנסת ל"שירה, חזנות והנחייה של המפגש הבין פרלמנטרי לציון היום הבין לאומי להנצחת קורבנות השואה. 15 אלף שקל, לא כולל מע"מ.

8 ולסיום, חשבתי שזה ישמח אתכם לדעת שהכנסת עומדת לבנות אתר כנסת לילדים.

לכל הרשומות בבלוג